V pátek 4.11. nebude možné vyzvednout osobní odběry. Aktuální termíny najdete v rezervačním kalendáři. Děkujeme za pochopení.
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-12 a 14-17 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Štítky blogu

 

 



  1. Úvod
  2. Užitečné informace
  3. Návody
  4. Jedlý papír - návod k použití
13.04.2021
Návody

Jedlý papír - návod k použití

Jedlý papír

Úžasnou možností, jak ozdobit dort tak, aby na první pohled zaujal je použití jedlého papíru.Jedlý papír je v podstatě tenká oplatka složená z několika vrstev připomínající vzhledem papír. Vyrábí se z rostlinného škrobu nejčastěji bramborového, ale i kukuřičného nebo rýžového. Dalšími složkami pak je voda a rostlinný olej – nejčastěji olivový.

Manipulace s jedlým papírem je snadná a zvládne ji opravdu každý. Dort, jenž budete jedlým papírem zdobit nejprve potáhnete potahovací hmotou či nechte hladkou vrstvu ztuhlé čokolády či máslového krému. Pokud jste dort uložili do lednice, než jej budete potahovat nechte jej chvilku odstát při pokojové teplotě.

Na přilepení jedlých papírů je nejlepší použít Decorgel. Stačí použít cca 1- 2 mm a pomocí nože, špachtle či štětečku jej lehce naneste na spodní část papíru. Přilepte na dort a následně přetřete z vrchu. Tím se papír naprosto spojí s dortem. Dávejte však pozor, aby nedošlo k poškození jedlého papíru a vniknutí vody či jiné tekutiny, jelikož papír by se okamžitě znehodnotil. Z tohoto důvodu ani není vhodné zalévání obrázků želatinou.

Vytištěný list s vaším motivem či s motivem, který si vyberete z naší široké nabídky neobsahuje lepek ani laktózu. Zacházejte s ním opatrně, je velmi křehký.

Složení: bramborový škrob, voda, olivový olej. (bezlepkový a bez E171)

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli