- Štítky blogu
- Úvod
- Užitečné informace
- Návody
- Sugar Stamp - pusinky
Sugar Stamp - pusinky
Návod Sugar Stamp - transfer folie na pusinky
Vybrali jste si Sugar Stamp? Teď už jen rozšlehat, nastříkat, upéct a užít si výsledek.
Obrázky na transfer folii jsou tištěné zrcadlově kvůli přenosu, při manipulaci je dobré se potisku nedotýkat, mohlo by dojít k poškození. Folie se pokládají na pečící plech hladkou stranou dolů a potiskem nahoru.
Pokud nemáte svůj osvědčený recept na pusinky můžete využít tento:
K výrobě stačí 3 ingredience a několik jednoduchých kroků. Můžete se případně podívat na internetu na tipy jak na sněhové pusinky.
Postup:
Předehřejte troubu na 110 ° C, plynovou na 1/4, troubu s ventilátorem na 100 ° C
Na pečící plech si nachystejte transferové folie.
Ingredience:
4 vaječné bílky
250g cukru
100g moučkového cukru
(můžete přidat citronovou šťávu, vanilkový cukr, a jiné)
V malém hrnci smícháme bílky s cukrem. Vložíme do horké vodní lázně na 10 minut a jednou za čas promícháme, dokud se směs nestane tekutou a už v ní neucítíme zrnka cukru. Osušíme hrnec a přendáme směs do mísy od mixéru a začneme šlehat, dokud nebude směs velmi tuhá (přibližně 6 - 7minut). Zastavíme mixér a přidáme moučkový cukr a pomalu šleháme ještě 2minuty, dokud nebude směs opravdu pevná (tvoří špičky, které drží).
Naplníme si cukrářský sáček s vybranou špičkou a začneme stříkat pusinky na obrázky (na folii). Sušíme v troubě cca 120minut (doba záleží na konkrétní troubě). Hotové pusinky by měly být pevné a suché a měly by jít oddělit od transferové folie. Pusinky můžete sundávat teplé, případně nechat vychladnout a sundat.
Tipy:
Vaječné bílky pečlivě oddělte v samostatné misce, protože i malé množství žloutku může způsobit zhroucení pusinek.
Zajistěte, aby veškeré vaše nádobí nebylo vlhké - opět to může mít fatální následky!
Pamatujte si, že když stříkáte směs, musí se dotýkat přenosových listů, aby se obrázek přenesl.